نشست های پژوهشی موازی توسط اعضای شورای مدیران و روسای پژوهشکده های پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش که در راستای تعمیق فرهنگ پژوهش در بین معلمان و مدیران و ارتباط و پاسخگویی اعضای پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در استان ها برنامه ریزی شده بود،

نشست اول: این نشست با حضور خانم دکتر صمدی سرپرست پژوهشکده تعلیم و تربیت، دکتر عارف نژاد کارشناس مرکز پژوهشی تبریز، معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، مدیر اداره آموزش و پرورش ناحیه 4 تبریز و با شرکت معاونین و مربیان پرورشی منتخب برگزار شد. در این جلسه خانم دکتر صمدی ضمن معرفی و گزارش عملکرد پژوهشکده تعلیم و تربیت، با استناد به اولویت های پژوهشی آموزش و پرورش استان در حوزه پژوهشی به لزوم نیازسنجی علمی و دقیق و پرداختن به موضوعات و مسائل خاص این حوزه پرداخت و ضمن اشاره به برخی مسائل و چالش های جدید و نوپدید تربیتی، پژوهش در این موضوعات را مهم دانستند. در ادامه دکتر عارف نژاد به برخی چالش های کلان مربیان و معاونین پرورشی مدارس همچون تعدد وظایف و مسئولیت ها و نیز بحث جداسازی مفهوم آموزش از پرورش و لزوم انجام پژوهش های جامع اشاره نمود.

نشت دوم: خانم دکتر احقر، رئیس پژوهشکده خانواده و مدرسه با حضور در اداره انجمن و اولیاء اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی ضمن معرفی پژوهشکده خانواده و مدرسه به آسیب شناسی مشکلات و چالش های خانواده ها در عصر حاضر پرداخت.

نشست سوم: این نشست در سالن اجتماعات مجتمع مردانی آذر تبریز برگزار گردید و خانم دکتر فرهبد سرپرست پژوهشکده کودکان با نیازهای ویژه، دکتر شفائیه رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان و کارشناسان این حوزه حضور داشتند. خانم دکتر فرهبد با معرفی پژوهشکده استثنایی و حیطه ها، وظایف و نحوه ارتباط با پژوهشکده و تمهیدات انجام شده در مورد تحقیقات حیطه استثنایی مطالبی ارائه نمودند. در پایان از کلاس ها و اتاق گفتار درمانی مجتمع بازدید به عمل آمد.

نشست چهارم: این نشست در ناحیه یک تبریز با حضور دکتر کبیری، رییس مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز، دکتر رهروی، مسئول امور عمومی مرکز پژوهشی تبریز و معاونین و کارشناسان آموزش متوسطه استان تشکیل گردید. دکتر کبیری هدف از تشکیل نشست را بهبود فرایندهای پژوهشی عنوان کرد و بر اولویت قرار دادن نیازهای پژوهشی بومی هر منطقه، مدارس و دانش آموزان ضعیف و عقب افتاده از تحصیل تاکید کرد. وی سپس به وضعیت آزمون های تیمز و پرلز و رتبه و سطح سواد علمی ایران در بین کشورهای شرکت کننده اشاره کرد.

نشست پنجم: این نشست در اداره آموزش و پرورش ناحیه سه تبریز با حضور دکتر حسنی، سرپرست پژوهشکده برنامه ریزی درسی و نوآوری های آموزشی تشکیل شد. در این نشست پس از ارائه و سخنرانی دکتر حسنی به چالش های ارزشیابی توصیفی از جمله شروع بد ارزشیابی توصیفی، کیفیت پایین دوره های آموزشی، اعمال سلیقه افراد، تراکم بالای کلاس های درسی، نبود بازنگری لازم در ادامه ارزشیابی توصیفی و نرسیدن به درک درست از آن اشاره شد.
نشست ششم: این نشست با حضور مدیر هماهنگی امور پژوهشی پژوهشگاه، خانم دکتر حسین پور و رئیس گروه تحقیق و پژوهش استان آذربایجان شرقی خانم دکتر یوسف نژاد تشکیل شد. در این کارگروه رئوس برنامه های لازم الاجرا بر اساس سند زیر نظام پژوهش و ارزشیابی، برنامه راهبردی پژوهشگاه، وظایف شورای تحقیقات استان، شیوه نامه هزینه کرد اعتبارات پژوهشی، تعیین شدند. برخی از برنامه های پیش بینی شده عبارتند از فعال سازی شورای تحقیقات استان، مدیریت بر نحوه اجرای طرح های پژوهش، مدرسه پژوهنده، اجرای برنامه معلم پژوهنده، برگزاری همایش استانی، تدوین اولویت های پژوهشی سال 1402 استان و فراخوان آن، اجرای برنامه های هفته پژوهش. بر اساس برنامه ریزی، در اولین جلسه مجازی پژوهشگاه با معاونان پژوهش و روسای گروه تحقیق و پژوهش استان ها برنامه ها پس از بررسی و نهایی شدن مبنای عملکرد سال جاری قرار خواهد گرفت.
در هر یک از این نشست ها اعضای اتاق فکر مجموعه مدیران معاونت های پژوهشی، متوسطه و ابتدایی و منتخبینی از معلمان، پژوهشگران و کارشناسان نواحی پنجگانه تبریز حضور داشتند. همه نشست ها با ارائه و سخنرانی اعضای شورای مدیران و طرح مسائل و چالش های قابل پژوهش در حوزه تخصصی مربوطه آغاز گردید و در ادامه نشست نیازسنجی و دغدغه های پژوهشی مطرح و اعضای شورای مدیران در حوزه تخصص خودشان به اقدامات صورت گرفته اشاره و پاسخگوی سئوالات حاضران بودند.