چاپ        ارسال به دوست

در تبریز برگزار گردید:

"نشست مشتر‌ک شورای مدیران پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و شورای تحقیقات آموزش و پرورش آذربایجان شرقی"

نشست مشترک اعضای شورای مدیران پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و اعضای شورای تحقیقات و شورای معاونین آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، شورای مرکز پژوهشی تبریز، اعضای شوراهای گروه پژوهشی چندزبانه و چندپایه در تبریز برگزار گردید.

در این نشست مشترک دکتر محبی، رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش  با اشاره به اینکه در هیچ‌ دینی به اندازه اسلام و در هیچ ‌کتابی به اندازه قرآن جایگاه علم تبیین نشده است بیان کرد؛ منزلت علم و عالم در روایات نشانگر اهمیت علم در دین اسلام است. ایشان تحقیق را تلاش جهت دستیابی به حقیقت فرای تصور عمومی دانست و نمونه این موضوع را در علاقه معلمان به تعلیم و تربیت ذکر کرد که بر خلاف تصور عمومی، بر اساس نتایج دقیق ترین مطالعات پژوهشی میزان علاقه فرهنگیان کشورمان به شغل خود و میزان اعتماد به نفس دانش آموزان ما در بالاترین رده های جهانی قرار دارند.

وی وجود نقایص را از ضعف تحقیق و پژوهش بیان کرد و یادآور شد، پژوهش و تحقیق از دوباره کاری و هزینه تراشی برای سازمان ها و نهادها جلوگیری می کند. ایشان با تاکید بر اهمیت و لزوم تربیت دانش‌آموز خلاق و پرسشگر ادامه داد: اگر بخواهیم پژوهش را در مدارس نهادینه کنیم باید دانش آموزی خلاق و پرسشگر تربیت کنیم.

دکتر محبی، با تشریح برنامه های راهبردی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مرجعیت علمی و جایگاه ممتاز در بین پژوهشگاه های مشابه را چشم انداز این پژوهشگاه در پنج سال آینده دانست و خاطرنشان کرد، سیاستگذاری، راهبری و نظارت بر انجام طرح های پژوهشی، رصد و پایش نظام تربیتی، تولید دانش، تربیت و توانمندی سازی پژوهشگران متخصص برای پاسخگویی به نیازهای مدرسه ای از جمله ماموریت های پژوهشگاه است.  

ایشان، ساماندهی شورای تحقیقات استان ها، تدوین شیوه نامه اعتبارات پژوهشی، طراحی سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات پژوهشی و بانک جامع اطلاعات را از اقدامات خوب پژوهشگاه در مدیریت امور پژوهشی ذکر کردند.

در پایان دکتر محبی با خاطر نشان کردن چرخه پژوهش اظهار داشت، برای کاربست بهتر یافته ها پژوهشگر و مدیر سفارش دهنده پژوهش در تمام مراحل انجام پژوهش از نیازسنجی،  اجرای دقیق تحقیق و بکارگیری یافته های بدست آمده باید  در کنار هم باشند.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین پوررادی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانی شرقی با اشاره به هدف اصلی پژوهش در بهبود فرایندها و کمک به تصمیم گیری ها برای کاهش مشکلات و حل مسائل تعلیم و تربیت گفت؛ توسعه کیفی آموزش پرورش نیازمند انجام تحقیقات کاربردی و عمیق در ابعاد مدرسه است. ایشان فعال نمودن شورای تحقیقات استان، تشویق معلمان به اقدام پژوهی و درس پژوهی، توجه به تربیت دانش آموز پژوهشگر و پرسشگر، فعال نمودن پژوهشسراها و آنچه در حوزه های مختلف پژوهش توسط پژوهشگاه مطالعات آموزش پرورش، برنامه ریزی می شود را در استان خواستار شدند.

همچنین دکتر کلانتری، سرپرست مرکز پژوهشی تبریز ضمن تشریح این برنامه، هدف از این نشست مشترک را آسیب شناسی چرخه پژوهش در آموزش و پرورش و ایجاد تعامل پژوهشگاه مطالعات با پژوهشگران و اساتید دانشگاه به ویژه دانشکده های علوم تربیتی استان ها ذکر کردند.

این نشست با حضور 8 نفر از اعضای شورای مدیران پژوهشگاه مطالعات و 30 نفر از اعضای شورای تحقیقات و شورای معاونین استان آذربایجان شرقی، شورای مرکز پژوهشی تبریز، اعضای شوراهای پژوهشی گروه چندزبانه و چندپایه مرکز پژوهشی تبریز در مورخ 24/02/1402 از ساعت 15 الی 19 به صورت تعاملی برگزار گردید و چالش ها و دغدغه های پژوهشی در حوزه آموزش و پرورش مورد واکاوی قرار گرفت.

 

نیازسنجی و مساله یابی درست، نظارت بر روند اجرای پژوهش، نظارت بر صحت داده های کمی و کیفی، علل عدم استفاده از پیوست پژوهشی توسط برخی از مدیران، نحوه ارتباط پژوهشگاه مطالعات با دانشگاه ها، چالش مداخله کارکنان در قراردادها و عدم کاربست بهنگام و زودهنگام یافته های پژوهش از مهمترین چالش های حوزه پژوهش بودند که حاضرین در جلسه مطرح  کردند و  اعضای شورای مدیران پژوهشگاه مطالعات پاسخگوی سئوالات بودند. 


٢٢:٤٧ - سه شنبه ٢٦ ارديبهشت ١٤٠٢    /    شماره : ١٠٧٥٣    /    تعداد نمایش : ٦٥